Пай с вишни

29/02/2008
Вили
отВилиНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо55 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 653
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто, като пресеете брашното и прибавете 200 гр. от него, солта, захарта, един жълтък, омекналото масло и малко вода, но не го мачкайте много. Направете го на топка и го оставете да престои 2 часа в хладилника. Разточете го и го поставете в плитка кръгла тавичка. Надупчете тестото с вилица. Печете го 10 мин. във фурна, загрята до 240 градуса.

Пригответе гарнитура, като смесите останалото брашно, двете яйца със захарта, нишестето и канелата и прибавете млякото.

Почистете вишните от костилките. Поставете ги върху тестото, отгоре покрийте с гарнитурата и печете във фурната на 210 градуса. Посипете с ванилия и поръсете с настъргано масло. Сложете отново във фурната, за да се запече маслото.

Сладкишът се сервира студен. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 11
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Антония
Антония
11.06.2013 18:10
Някой направил ли го е по тази рецепта да каже дали става същото като на снимката?! Моля...
0
0
валя
валя
11.06.2013 16:12
това което е на снимката и това което е обяснено в рецептата са 2 различни неща.
АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ
0
0
asi
asi
11.06.2013 16:00
Каква е тази рецепта бе?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв