Постни кюфтенца на тиган

НикиНики
Новак
2358413k
Постни кюфтенца на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Поднесете постните кюфтенца на тиган със сосче по избор"

Необходими продукти

  • нахут - 200 грама
  • булгур - 200 грама
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • галета
  • лук
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте нахута със студена вода и го оставете да се накисне за няколко часа. След това сменете водата и го сварете до готовност.

Отделно сварете и булгура.

Отцедете ги и ги смесете. Пасирайте ги, като сипете малко вода от варенето на булгура.

Към получената каша добавете фино настъргания лук. Овкусете с чесъна, черния пипер ис олта. Разбъркайте добре и оформете зеленчукови кюфтенца.

Оваляйте ги в галета и ги изпържете в загрято олио до готовност. Отцедете ги върху кухненска хартия.

Постните кюфтенца на тиган са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: