Начин на приготвяне
Сложете просото в тенджера и го залейте с 2 ½ ч.ч. студена вода. Загрейте до кипване, намалете котлона и варете около 15 минути до омекване на просото. Ако е останала още някаква вода, я отцедете.
Добавете към свареното просо и зеленчуците, нарязани на ситно, както и подправките и объркайте добре. С намазнени ръце оформете кюфтенца и и оваляйте в брашно или галета.
Загрейте олиото и изпържете кюфтетата до готовност. Ако не искате да ги пържите, може да ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднесете със зелена салата и резени лимон.
Още рецепти с просо: Агнешко с просо, Картофени кюфтенца с елда и просо, Пълнени чушки със сирене Фета и просо, Пълнени картофи с просо, Тиганички с просо.