Постни кюфтенца от просо

MarianeMariane
Джедай
202169
Постни кюфтенца от просо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • просо - 1 ч.ч. белено
  • чушки - 2 бр. червени
  • целина - 2 с.л. корен
  • лук - 1 бр. (праз или кромид)
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • мащерка - на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете просото в тенджера и го залейте с 2 ½ ч.ч. студена вода. Загрейте до кипване, намалете котлона и варете около 15 минути до омекване на просото. Ако е останала още някаква вода, я отцедете.

Добавете към свареното просо и зеленчуците, нарязани на ситно, както и подправките и объркайте добре. С намазнени ръце оформете кюфтенца и и оваляйте в брашно или галета.

Загрейте олиото и изпържете кюфтетата до готовност. Ако не искате да ги пържите, може да ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднесете със зелена салата и резени лимон.

Още рецепти с просо: Агнешко с просо, Картофени кюфтенца с елда и просо, Пълнени чушки със сирене Фета и просо, Пълнени картофи с просо, Тиганички с просо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: