Ezine.bg»Рецепти»Риба»Скумрия със гъбен сос

Скумрия със гъбен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Скумрия със гъбен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • риба - скумрия 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • маргарин - 1 - 2 с.л.
  • сирене - 1 - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл.
  • сметана - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • яйца - 1 бр.
  • гъби - печурки 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете, посолете и поръсете с лимонов сок скумриите.

Разтопете мазнината и изпържете в нея рибите от двете страни до златисто. Подредете ги в предварително загрят съд и ги оставете на топло място.

Сложете брашното в мазнината и разредете с малко вода. Към получения сос добавете настърганото сирене, бялото вино и сметаната. Подправете с черен пипер, сол и лимонов сок и прибавете жълтъка от яйцето. Изсипете го върху рибата и отгоре разпределете задушените в масло гъби.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Слава
Слава
Със се пише пред думи започващи със "с" и "з"....
08.01.2016 19:58
1