ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Лек тиквен чийзкейк с извара

Лек тиквен чийзкейк с извара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8082k15k909
Лек тиквен чийзкейк с извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
21/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • извара - 230 грама
  • тиква - 350 грама (сварена и добре отцедена)
  • захар - 130 грама (до 150, зависи от сладостта на тиквата)
  • маскарпоне - 60 грама
  • ванилова захар - 5 - 8 грама
  • яйца - 3 по - големи
  • портокалова кора - от 1/2 портокал
  • сметана - 2 - 3 с.л. (гъста)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете сварената тиква в блендер. Добавете към нея изварата, маскарпонето, захарта, яйцата и ваниловата захар. Пасирайте до гладкост.

Прибавете портокаловата кора и сипете сместа в тава (20х20см) с хартия за печене. Заравнете добре.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете чийзкейка докато хване коричка. Тогава намалете градусите на 150 и печете още около 30 минути.

Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре, като открехнете леко вратичката.

Нарежете напълно охладения сладкиш и сервирайте. Може да го оставите в хладилник за една нощ - на следващия ден е още по-вкусен.

Лекият тиквен чийзкейк с извара е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: