Остропел с пилешко

Остропел с пилешко
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Поднесете на близките си Остропел с пилешко"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 грама
  • яйца - 1 брой
  • домати - 1.5 ч.ч. (смлени)
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода пилешкото месо, след това го обезкостете и нарежете на малки парченца.

В друга тенджера пригответе соса. За целта загрейте олиото и запържете брашното с червения пипер. Прибавете вътре смлените домати и сипете от бульона, в който варихте пилето.

Когато заври сосът, пуснете в него свареното пилешко. Намалете силата на огъня и варете до готовност. Накрая прибавете счукания чесън.

Разбийте яйцето и го добавете в яхнията, разбъркайте леко, за да се образуват парцали.

Поръсете с черен пипер и магданоз, сервирайте.

Остропелът с пилешко е много вкусно ястие.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: