Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Манджи»Зеленчукова манджа с кюфтенца

Зеленчукова манджа с кюфтенца

Зеленчукова манджа с кюфтенца
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • За яхнията
  • картофи - 2 средни (на кубчета)
  • домати - 1 брой
  • лук - 1 глава (настъргана)
  • моркови - 1 брой (на кръгчета)
  • брашно - 4 с.л. с връх (около 60 г)
  • олио - за запържване (50 - 60 мл)
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • сушени зеленчуци - 1 с.л.
  • вода - 1 литър
  • магданоз
  • сол
  • За кюфтетата
  • ориз - около 35 грама
  • кайма - 250 грама
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете леко ориза. Омесете го заедно с каймата и подправките. Оформете малки кюфтенца.

Загрейте олиото и запържете морковите, домата и лука. Прибавете брашното с червения пипер, разбъркайте и налейте водата.

Поръсете със сушените зеленчуци и посолете.

Когато заври манджата, намалете силата на огъня и оставете да се готви около 30-тина минути.

Прибавете нарязаните картофи и кюфтета, варете още около 30 минути.

Накрая поръсете с наситнен пресен магданоз.

Зеленчуковата манджа с кюфтенца е много вкусна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: