Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница от хляб»Хлебна баница с яйца и сирене

Хлебна баница с яйца и сирене

Хлебна баница с яйца и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бял хляб - 5 филии
  • пълнозърнест хляб - 3 филии
  • сирене - 100 г натрошено
  • пармезан - 100 грама (настърган)
  • масло - 2 с.л.
  • заливка
  • слънчогледови семена - 2 с.л.
  • кисело мляко - 300 грама
  • сол - 2 щ.
  • яйца - 3 големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на кубчета.

Разбийте яйцата с малко сол и добавете към тях киселото мляко с угасената в него сода.

Пригответе тава за печене с диаметър 24 см. Намазнете я с малко масло и на дъното разпределете половината от хляба.

Залейте с половината от яйчената смес и поръсете с натрошено сирене и настърган пармезан. Сипете втората половина хляб, останалата яйчена смес, сирене и пармезан.

Поръсете баницата от хляб със слънчогледовите семена.

Загрейте фурната на 180 градуса на долен реотан. Сложете баницата на долното ниво и печете 10 минути. Включете и горния реотан запечете до готовност.

Хлебната баница с яйца и сирене е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: