Начин на приготвяне
Запържете ориза в малко загрят зехтин. Когато зрънцата станат прозрачни, добавете зеленчуковия микс и наситнения зелен лук. Сипете вода/бульон и варете на умерен огън до усвояване на течността.
Овкусете с подправките и добавете доматеното пюре. Натрошете сиренето и го смесете с разбитите яйца.
Намазнете тава за печене. На дъното сложете една питка лаваш и отгоре разпределете част от плънката. Полейте с няколко лъжици от яйчената смес.
Следва втора питка лаваш, плънка и яйца.
Сложете третата питка и плънка, завършете с лаваш. Полейте с разтопено масло и настърган кашкавал.
Загрейте фурната и изпечете хлебната баница до готовност. Накрая я покрийте с чиста кърпа и оставете да се задуши 30-тина минути.
Зеленчуковата баница с лаваш е много вкусна.