Начин на приготвяне
Обелете картофите и заедно с почистените гъби и моркови ги нарежете на ситно. Задушете ги в маслото и около 1/3 ч.ч. вода, гответе докато останат на мазнина.
Прибавете обеления и настърган домат, копъра и подправките. В отделен съд разбийте яйцата и ги смесете с настърганото сирене.
Прибавете ги към зеленчуковата смес и разбъркайте. Разделете тестото на две части и разточете от тях 2 кръгли кори.
Сложете едната на дъното на намаслена тава, така че краищата на кората да образуват ръбче по стената на тавата.
Разпределете плънката отгоре и покрийте с втората кора, защипете краищата на двете кори. Набодете баницата на няколко места с вилица и печете в умерено загрята фурна за около 30 минути.