Начин на приготвяне
Спанакът се бланшира, през това време със зехтин запържваме лука, нарязаната на жулиени пържола и гъбите, като разтваряме зеленчуковия булъон в малко вода и прибавяме към лука, гъбите и пържолата, като се изпари водата прибавяме и спанака, разбъркваме и хубаво изпържваме за да няма вода. Прибавяме и настъргания кашкавал. Поръсваме с черен пипер.
Бутер тестото разделяме на две, взимаме една правоъгълна тава която отвътре намазваме със студена вода или олио и поставяме половината от бутер тестото, изсипваме плънката и отгоре другата половинка от тестото.
Залепваме със белтък отстрани а отгоре намазваме с жълтъка.
Печем в предварително загрята фурна.
Коментари