Ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Бутер охлювчета със спанак и пармезан

Бутер охлювчета със спанак и пармезан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Бутер охлювчета със спанак и пармезан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
20/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 260 г
  • пармезан - 6 с.л. на прах или фино настърган
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • босилек - 1 щипка, сушен
  • спанак - 3 шепи, бейби листа
  • зехтин - струйка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е идея за бързи и вкусни охлювчета от бутертесто, които могат да бъдат елегантно поднесени за хрупкаво мезе или за похапване по всяко време.

За рецептата използвам бейби листа от спанак, тъй като са по-крехки, но ако имате само обикновени по-големи листа, също е вариант, само ако предварително ги бланширате леко или сотирате.

Разстелете си листа от бутертесто, като за предпочитане е да е правоъгълен, за да се получи правилно навито руло.

Намажете тестото със доматеното пюре на много тънък пласт. Поръсете с босилек и част от пармезана.

Разпределете на един пласт спаначените листенца без дръжките. Отново ръснете пармезан и завийте на руло.

Нарежете на охлювчета с дебелина около 2.5-3 см и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене, оставяйки разстояние между тях.

Печете на 190 градуса в предварително загрята фурна, докато бухнат и почервенеят, около 15-20 минути.

След като извадите от фурната, отново поръсете с пармезан, ако ви е останал.

Хапвайте топли или изстинали разкошните охлювчета със спанак и пармезан.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: