Начин на приготвяне
Това е идея за бързи и вкусни охлювчета от бутертесто, които могат да бъдат елегантно поднесени за хрупкаво мезе или за похапване по всяко време.
За рецептата използвам бейби листа от спанак, тъй като са по-крехки, но ако имате само обикновени по-големи листа, също е вариант, само ако предварително ги бланширате леко или сотирате.
Разстелете си листа от бутертесто, като за предпочитане е да е правоъгълен, за да се получи правилно навито руло.
Намажете тестото със доматеното пюре на много тънък пласт. Поръсете с босилек и част от пармезана.
Разпределете на един пласт спаначените листенца без дръжките. Отново ръснете пармезан и завийте на руло.
Нарежете на охлювчета с дебелина около 2.5-3 см и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене, оставяйки разстояние между тях.
Печете на 190 градуса в предварително загрята фурна, докато бухнат и почервенеят, около 15-20 минути.
След като извадите от фурната, отново поръсете с пармезан, ако ви е останал.
Хапвайте топли или изстинали разкошните охлювчета със спанак и пармезан.
Добър апетит!