Агнешко руло с плънка

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Агнешко руло с плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • за плънката
  • гъби - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. (твърдо сварени)
  • магданоз - 10 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • картофи - 500 г
  • олио - 100 мл
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • за поръсване
  • кашкавал - 100 г (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се смила и се смесва с накиснатата във вода и отцедена филия. Добавя се разтопеното масло, солта и черният пипер. Върху влажна кърпа от сместа се оформя правоъгълник. Върху него се изсипва плънката, която е приготвена от нарязаните и задушени в мазнина гъби, нарязаните на ситно яйца, магданоз и черен пипер.

Навива се руло, слага се в намазана с мазнина тавичка и се намазва с разбитото яйце. Поръсва се с настърган кашкавал. Пече се 10-15 минути, добавят се половин чаша олио и нарязаните на кубчета картофи и се пече до омекване на картофите.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: