Начин на приготвяне
Агнешкото месо си нарязваме на парчета и смиламе в месомелачка.
Поставяме в купа и прибавяме към него галетата, черния пипер, кимиона, солта, лютия пипер и накрая си счукваме и двете яйца.
Започваме да месим каймата, като продължителността трябва да е не по-малко от 5 минути.
Колкото повече се меси каймата, толкова по хубава става.
Приготвяме си пълнежа за соленото руло, като си нарязваме кашкавала на кубчета. Можем да ползваме за плънката и грах, моркови, яйца, според вашия вкус.
Откъсваме си хартия за печене и я намазваме със зехтин. Поставяме каймата върху нея и притискаме с ръце.
По средата на каймата прибавяме нарязания на кубчета кашкавал, като го разпределяме от единият край до другия.
Започваме да навиваме на руло, което стягаме, като издърпваме хартията и накрая завиваме добре от двете страни.
Приготвяме си гарнитурата към агнешкото руло, като си обелваме картофите и ги нарязваме на пръчици, а морковите измиваме и нарязваме на колелца.
Поставяме в съд, прибавяме зехтина, солта и черния пипер. Добре разбъркваме и изсипваме в съда, където ще приготвяме печеното агнешко руло.
По средата си правим място и поставяме рулото заедно със хартията. Поставяме в печката и печем за около 30 минути.
Вадим, премахваме хартията и поставяме отново да се пече до желания загар.
Поднасяме като предварително нарязваме на порции самото руло, заедно с част от гарнитурата.