Киш с карфиол

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Киш с карфиол1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6
"Днес искаме да поговорим за киша с карфиол и защо есента е любимият ни кулинарен сезон"

Необходими продукти

  • брашно - 3/4 ч.ч. (125 г)
  • масло - 6 с.л.
  • пармезан - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр. леко разбит
  • сметана - 6 с.л., нискомаслена
  • карфиол - 400 г, на розички
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в голяма купа. Размесва се с маслото, бадемите, пармезанът и канелата. Прибавя се 1 белтък и се бърка, докато се получи гладко тесто. Оформя се на топка, увива се в тънък найлон и се оставя в хладилника около 30 мин. Карфиолът се се вари в подсолена вряща вода 15 мин. Изцежда се добре. Предварително се загрява фурната до 180 градуса.

Намазва се с растително масло дълбока форма за пай с диаметър 20 см. Тестото се разточва на тънка кора върху набрашнен плот. Разстила се тестото върху дъното и стените на формата, като се подрязват стърчащите краища. Плътно се покрива с алуминиево фолио и се притиска към повърхността.

Пече се около 15 мин., след което се маха фолиото. Яйцето и сметаната се разбиват, добавя се сол и карфиолът и се бърка добре. Получената смес се прехвърля в изпеченото тесто. Пече се още около 15 мин или докато сместа стегне и промени цвета си в светлокафяв.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: