Пица с праз лук и моркови

МарусяМарусяНовак
05/10/2011
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 371
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и сложете в средата 125 гр. размекнатото масло, 1 яйце, солта и водата. Омесете тесто, завийте във фолио и оставете няколко часа в хладилника.

Запържете в 25 гр. масло ситно нарязания лук, праза и морковите. В останалото масло задушете доматите до изпаряване на водата.

Разточете тестото и го поръсете с натрошеното сирене. Разпределете отгоре зеленчуците. Разбийте останалите яйца с млякото, сметаната, подправките и ситно нарязания магданоз и залейте зеленчуците.

Печете около 1 час и 15 минути при средна температура.

Сервирайте пицата гореща.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Михаела Здравкова
Пече се на висока температура 250 градуса за 4min. и 30sek.
0
0