Пица с праз лук и моркови

05/10/2011
Маруся
отМарусяНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 321
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и сложете в средата 125 гр. размекнатото масло, 1 яйце, солта и водата. Омесете тесто, завийте във фолио и оставете няколко часа в хладилника.

Запържете в 25 гр. масло ситно нарязания лук, праза и морковите. В останалото масло задушете доматите до изпаряване на водата.

Разточете тестото и го поръсете с натрошеното сирене. Разпределете отгоре зеленчуците. Разбийте останалите яйца с млякото, сметаната, подправките и ситно нарязания магданоз и залейте зеленчуците.

Печете около 1 час и 15 минути при средна температура.

Сервирайте пицата гореща. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Михаела Здравкова
Пече се на висока температура 250 градуса за 4min. и 30sek.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв