Начин на приготвяне
1. Накълцайте на ситно праза, а моркова настържете. Задушете ги до омекване в три лъжици от мазнината с щипка сол.
2. Разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко, другите три лъжици олио и натрошеното сирене.
3. Намазвайте всяка кора за баница с олио, но не обилно. Слагайте плънка от яйцата със сирене и задушен праз с морков и сгъвайте на пакетче с форма на правоъгълни банички.
Тъй като корите са фини, за да избегнете да се скъсат, може да разделите всяка на две и положите едно върху друго двете листа. Чак тогава сложете плънката, подгънете навътре четирите краища и сгънете на пакетче.
С това количество пълнеж ще ви излезнат 9-10 банички, но ако вие си прецените, можете да направите повече или по- малко, като разпределите пълнежа по ваш вкус.
4. Намажете и отгоре баничките с малко олио или разтопено масло и подредете в намаслена или покрита с хартия за печене тава.
5. Печете до златист загар в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Хапвайте топли с чаша айрян или таратор.
Добър апетит!