Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинска плешка с моркови и домати

Свинска плешка с моркови и домати

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Свинска плешка с моркови и домати
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Свинска плешка с домати и моркови - опитвали ли сте я"

Необходими продукти

  • домати - 800 грама (от консерва)
  • свинска плешка - 800 грама
  • червени чушки - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • лук - 4 глави
  • дафинов лист - 1 брой
  • брашно - 3 с.л.
  • лют пипер - 1 щ.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка
  • риган
  • кимион
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинската плешка, след което ги оваляйте в брашното. Леко изтупайте излишното и запържете свинското в загретия зехтин. Щом получи хубав златист цвят, извадете от тигана.

В същата мазнина запържете до омекване нарязаните моркови и лук. Добавете нарязаните чушки и доматите от консерва. Разбъркайте и овкусете с подправките и дафиновия лист.

Върнете и месото в съда, похлупете с капак. Гответе до изпаряването на течността, като разбърквате от време на време.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Свинската плешка с моркови и домати е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: