Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Сметаново пиле с гъби и топено сирене

Сметаново пиле с гъби и топено сирене

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • заквасена сметана - 200г
  • пиле - 1 бр. около 3 кг
  • топено сирене - 200 г
  • майонеза - 300 г
  • бульон - 400 мл пилешки
  • гъби - 300 г пресни
  • кашкавал - 100 г
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • арпаджик - 100 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето направете на порции, сварете до полуготовност в солена вода. Запазете бульона, оставете месото да изстине.

Наредете го в тава, предварително намазано с майонеза. Разпределете между месото нарязаните гъби и арпаджика.

Смесете топеното сирене и сметаната със зеленчуковата подправка, сипете 400 мл пилешки бульон, разбъркайте сиренето да се разтопи.

Залейте пилешкото със сметана, поръсете с черен пипер. Завийте с алуминиево фолио и печете на 180 градуса до готовност.

Махнете фолиото 10 мин. преди да е готово и поръсете кашкавал.

Поднесете сметановото пиле с гъби и топено сирене, поръсено с магданоз и с желаната картофена гарнитура.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: