Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Фасул с ребърца в гювеч

Фасул с ребърца в гювеч

Фасул с ребърца в гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Вкусен фасул с ребърца в гювеч"

Необходими продукти

  • боб - 500 грама
  • свински ребра - 500 грама
  • зелен лук - 3 стръка
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 1 брой
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • домати - 3/4 к.ч. (смлени)
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 5 - 6 стръка
  • копър - 4 - 5 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го накиснете в студена вода от предишната вечер.

На следващия ден сменете водата с чиста. Сипете малко сода и сложете да се вари за около 5 минути.

Нарежете свинските ребърца на парчеат ги запържете за кратко в загрята мазнина.

След това ги наредете на дъното на гювеча.

Измийте боба и го сипете в гювеча. Добавете наситнените чушка, морков и лук. Сипете малко вода и олио, разбъркайте продуктите.

Сложете капака и пъхнете гювеча в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете около 90 минути.

Извадете и овкусете с пресните копър и джоджен, доматеното пюре, червения пипер, солта, чубрицата и смлените домати. Върнете във фурната и гответе до пълна готовност.

Фасулът с ребърца в гювеч е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: