Начин на приготвяне
Измийте боба и го накиснете в студена вода от предишната вечер.
На следващия ден сменете водата с чиста. Сипете малко сода и сложете да се вари за около 5 минути.
Нарежете свинските ребърца на парчеат ги запържете за кратко в загрята мазнина.
След това ги наредете на дъното на гювеча.
Измийте боба и го сипете в гювеча. Добавете наситнените чушка, морков и лук. Сипете малко вода и олио, разбъркайте продуктите.
Сложете капака и пъхнете гювеча в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете около 90 минути.
Извадете и овкусете с пресните копър и джоджен, доматеното пюре, червения пипер, солта, чубрицата и смлените домати. Върнете във фурната и гответе до пълна готовност.
Фасулът с ребърца в гювеч е много вкусен.