Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински шол с праз и печурки в гювеч

Свински шол с праз и печурки в гювеч

Свински шол с праз и печурки в гювеч
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Свински шол с праз и печурки в гювеч - страхотна идея за една вкусна вечеря"

Необходими продукти

  • свински шол - 1 кг
  • чушки - 2 броя
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 300 грама
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския шол на късове със средна големина. Загрейте олиото и запържете месото до побеляване.

Добавете нарязания праз лук и обикновен лук, както и ивичкките чушки. Задушавайте продуктите, като от време на време разбърквате.

Сипете в тигана нарязаните гъби и гответе и до тяхното омекване. Сипете виното, доматеното пюре и поръсете със сол и двата вида пипер.

Прехвърлете всичко в гювеч и похлупете.

Сложете в студена фурна, включете на 180 градуса и гответе около 90 минути или до готовност.

Свинският шол с праз и печурки в гювеч е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: