Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Ригатони на фурна по италиански

Ригатони на фурна по италиански

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Ригатони на фурна по италиански
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ригатони на фурна по италиански"

Необходими продукти

  • домати - 200 грама
  • ригатони - 150 грама
  • риба тон - 120 грама от консерва
  • пармезан - 3 с.л.
  • зелени маслини - 50 г (без костилки)
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ригатоните според указанията на опаковката. Отцедете ги и ги разбъркайте с две лъжици зехтин.

Загрейте зехтина и прибавете доматения концентрат, нарязаните домати, рибата тон и нарязаните маслини. Овкусете със сол и черен пипер.

Похлупете и задушавайте соса 10-тина минути.

Прехвърлете ригатоните в голяма купа, добавете соса и поръсете с част от пармезана.

Прехвърлете всичко с кръгла форма с падащо дъно, постлана с хартия за печене.

Поръсете с останалия пармезан.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете макароните на фурна за 20-тина минути.

Ригатоните на фурна по италиански са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: