Начин на приготвяне
Смесваме в голяма купа каймата, сушените домати, зеления лук, босилека , солта и черния пипер. Омесваме хубаво сместа, докато започне да лепне малко. Оформяме 4 броя пикантни кюфтета и ги слагаме в хладилник.
Поливаме няразаната червена пиперка с малко зехтин. Изпичаме слайсовете на предварително загрятата плоча на барбекюто/скарата, като ги поръсваме с балсамовия оцет. Печем ги, докато омекнат и ги слагаме настрани.
Почистваме плочата и пак я загряваме. Намазваме приготвените кюфтета с малко зехтин и ги слагаме на плочата на барбекюто да се пекат за около 4-5 минути от всяка страна.
Ако не са се опекли достатъчно, преценяваме кога да ги махнем. Сервираме сочните кюфтета със запечените слайсове от пиперката.
Вкусни и сочни свински кюфтета на скара по италиански.