Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Солени рогчета с кашкавал

Солени рогчета с кашкавал

Солени рогчета с кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
32

Необходими продукти

  • брашно - 500 грама
  • сирене - 200 грама
  • кашкавал - 200 грама
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 250 грама
  • жълтъци - 1 брой
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете в голяма купа сиренето и кашкавала. Добавете омекналото масло и киселото мляко в угасената в него сода. Пресейте вътре брашното и посолете.

Постепенно замесете меко тесто. Ако лепне много, добавете още малко брашно.

Оформете на топка тестото и покрийте купата с фолио за свежо съхранение. Приберете в хладилник за няколко часа.

Извадете и го разделете на 8 равни топки.

Една по една разточете топките на правоъгълник с размери около 30х17 см. (набрашнете си плота).

Изрежете ленти по ширината на корите. Завийте на руло, за да се оформят рогчетата.

Сложете хартия за печене в тава и наредете рогчетата. Намажете ги с разбит жълтък.

Загрейте фурната на 190 градуса и ги изпечете до апетитен загар.

Солените рогчета с кашкавал са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: