Начин на приготвяне
Настържете в голяма купа сиренето и кашкавала. Добавете омекналото масло и киселото мляко в угасената в него сода. Пресейте вътре брашното и посолете.
Постепенно замесете меко тесто. Ако лепне много, добавете още малко брашно.
Оформете на топка тестото и покрийте купата с фолио за свежо съхранение. Приберете в хладилник за няколко часа.
Извадете и го разделете на 8 равни топки.
Една по една разточете топките на правоъгълник с размери около 30х17 см. (набрашнете си плота).
Изрежете ленти по ширината на корите. Завийте на руло, за да се оформят рогчетата.
Сложете хартия за печене в тава и наредете рогчетата. Намажете ги с разбит жълтък.
Загрейте фурната на 190 градуса и ги изпечете до апетитен загар.
Солените рогчета с кашкавал са готови.