Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа от карфиол с пармезан

Супа от карфиол с пармезан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Супа от карфиол с пармезан
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Чудесна супа от карфиол, добавяме и пармезан, за да бъде напълно завършена"

Необходими продукти

  • карфиол - 300 г
  • целина - 1/2 стрък
  • лук - 60 г
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • зелен чесън - 1 стрък
  • салвия - 2 листа
  • фиде - 100 г фино
  • олио - 35 мл
  • пармезан - 4 с.л.
  • бульон - 1.2 л. зеленчуков
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на много ситно лука, чесъна, целина и моркова и ги задушете в малка тенджера с малко олио и сол.

Разделете карфиола на розички и ги добавете заедно със салвията. Не спирайте да бъркате.

Налейте бульона и оставете зеленчуковата супа да се вари под капак.

Добавете фидето и я оставете на котлона за още няколко минути.

Сервирайте тази супа от карфиол с пармезан.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: