Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба от агнешко месо

Чорба от агнешко месо

IvankaIvanka
Новак
8452
Чорба от агнешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 250 г
  • ориз - 50 г
  • лук - 100 г
  • масло - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • магданоз - 1/2 вр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме в подсолена вода агнешкото месо, нарязано на парчета с 1/3 от лука.

Прибавяме към чорбата ориза и го варим 15 минути.

Задушаваме останалият лук заедно с червения пипер в маслото с малко вода, след което също ги прибавяме към чорбата.

Варим още 5-6 минути и правим застройка с разбитото кисело мляко и яйцето, които прибавяме на тънка струйка с разбъркване.

Поръсваме готовата чорба с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: