Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с маскарпоне и плодове

Бишкотена торта с маскарпоне и плодове

Бишкотена торта с маскарпоне и плодове3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Половината бишкотена тортичка може ли да е за нас?"

Необходими продукти

  • бишкоти - 200 грама
  • кисело мляко - 100 грама (гъсто)
  • маскарпоне - 250 грама
  • прясно мляко - 200 мл
  • заквасена сметана - 100 грама
  • желатин - 10 грама
  • пудра захар - 8 с.л.
  • мента - за украса
  • боровинки - 100 грама
  • ягоди - 200 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на форма с подвижен борт сложете хартия за печене.

Разбийте заедно маскарпонето с киселото мляко, заквасената сметана и пудрата захар.

Отделно накиснете желатина в 3 лъжици вода. Щом набъбне го разтопете на водна баня и го прибавете към сметановия крем.

Отделете част от боровинките и ягодите за украса. Останалите нарежете и прибавете в крема.

Започнете да потапяте за кратко бишкотите в прясното мляко и да редите по дъното и стените на формата.

Сипете половината от сметановия крем. Отново наредете ред бишкоти и сипете останалия крем.

Загладете крема върху бишкотената торта и я приберете в хладилник за няколко часа.

Махнете борда и украсете тортата с плодовете и свежата мента.

Бишкотената торта с маскарпоне и плодове е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: