Начин на приготвяне
На дъното на форма с подвижен борт сложете хартия за печене.
Разбийте заедно маскарпонето с киселото мляко, заквасената сметана и пудрата захар.
Отделно накиснете желатина в 3 лъжици вода. Щом набъбне го разтопете на водна баня и го прибавете към сметановия крем.
Отделете част от боровинките и ягодите за украса. Останалите нарежете и прибавете в крема.
Започнете да потапяте за кратко бишкотите в прясното мляко и да редите по дъното и стените на формата.
Сипете половината от сметановия крем. Отново наредете ред бишкоти и сипете останалия крем.
Загладете крема върху бишкотената торта и я приберете в хладилник за няколко часа.
Махнете борда и украсете тортата с плодовете и свежата мента.
Бишкотената торта с маскарпоне и плодове е готова.