Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния от пилешки бутчета и картофи

Яхния от пилешки бутчета и картофи

Яхния от пилешки бутчета и картофи
Снимка: Кристина Александрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ето я и най-любимата яхния с пилешко и картофки, която се готви вкъщи честичко"

Необходими продукти

  • картофи - 8 едри
  • пилешки бутчета - 4 горни
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 червена
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1ч.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • кориандър - 1 щ.
  • черен пипер
  • копър - 1 ч.л. пресен
  • магданоз - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета, след което ги отцедете.

Наситнете зеленчуците (без картофите)

Загрейте олиото в тенджера и задушете зеленчуците. Добавете пилешкото месо и нарязаните картофи.

Овкусете с всички подправки без пресните копър и магданоз. Сипете доматеното пюре и разбъркайте добре.

Налейте в тенджерата прецедения бульон от бутчетата.

Когато течността заври, намалете силата на огъня. Варете яхнията половин час.

Накрая поръсете готовата яхния с копъра и магданоза, сервирайте топла.

Яхнията от пилешки бутчета и картофи е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: