Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Манджи»Заешки дробчета с ориз по селски

Заешки дробчета с ориз по селски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Заешки дробчета с ориз по селски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Любимите дробчета с ориз по селски"

Необходими продукти

  • доматен сок - 250 мл
  • заешки дробчета - 2 комплекта (от 2 заека)
  • пресен чесън - 10 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 4 стръка
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 зелена
  • хималайска сол
  • червен пипер
  • магданоз
  • захар - 1 к.л.
  • черен пипер
  • олио
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги нарежете.

Зарейте равни количества зехтин и олио в тенджера. Запържете наситнения лук и добавете дробчетата. Щом и те се запържат леко, поръсете ги с червен пипер и сипете чаша топла вода.

Щом течността кипне, добавете главичките млечен чесън. Варете за кратко и прибавете старателно измития ориз.

Накрая сипете доматения сок. Овкусете със захар, черен пипер и сол.

Варете манджата на бавен огън, като от време на време разбърквате.

Поръсете с магданоз и сервирайте ястието с люта чушка.

Заешките дробчета с ориз по селски са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: