Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Печена скумрия с ориз по селски

Печена скумрия с ориз по селски

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
13361k
Печена скумрия с ориз по селски
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусна и семпла рецепта с ориз и риба по селски"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • скумрия - 3 броя
  • домати - 4 броя
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • магданоз
  • кориандър
  • риган
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете скумриите, обезкостете и накъсайте месото им.

Смесете с ги чашата ориз, наситнения лук и нарязаните домати. Овкусете с кориандър, сол, черен пипер и риган.

Полейте сместа с олио и залейте с топла вода. Съотношението ориз и течност трябва да е 1:4.

Изпечете рибника в загрята на 180 градуса до готовност.

Печената скумрия с ориз по селски е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: