Тортила със скариди и тиквички

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
29/11/2011
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 097
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват на едро ренде и се изстискват от сока.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в масло до златист цвят. Прибавят се половината от настърганите тиквички и се задушават още 2 - 3 минути, след което се отнема от огъня.

Яйцата се разбиват с останалата половина от настърганите тиквички. Към тях се прибавя изпържената смес. Натрошеното кубче бульон. Подправя се със смлян черен пипер, щипка шафран и се излива в сгорещен тиган с малко олио. Отгоре се нареждат изчистените скариди. Продължава да се готви на умерен огън, като ястието се похлупва.

Готви се до готовност.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар