Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Механджийска шкембе чорба

Механджийска шкембе чорба

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Механджийска шкембе чорба
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко шкембе - 700 г почистено
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • кромид лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • краве масло - 2 с.л.
  • люто чили - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • винен оцет
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте шкембето със студена вода и го оставете да се вари за около 40 минути на слаба температура.

Нарежете моркова и лука на едро и ги добавете в голяма тенджера при шкембето.

Овкусете ги със солта, черния пипер и чесъна.

Извадете шкембето, оставете го да се охлади и го нарежете на парченца.

Прецедете бульона.

Запържете червения и лютия пипер в дълбок тиган с малко мазнина и масло.

Размийте нишестето с прясното мляко и жълтъците и при непрекъснато бъркане ги разредете с отделения бульон.

Добавете сместа към шкембе чорбата.

Поднесете я с лют пипер, пресован чесън и оцет.

Механджийската шкембе чорба е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: