Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Капама»Яйца капама по турски

Яйца капама по турски

Яйца капама по турски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ако обичате яйца, яма как да не ви се хареса тази капама по турски"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 30 грама
  • морска сол
  • черен пипер - 1 щ.
  • риган - сух
  • червен пипер - 1 щ.
  • лют червен пипер - 1 щ.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата за 8 минути или докато се втвърдят достатъчно. Обелете и ги нарежете на половинки.

Загрейте олиото с маслото. Наредете половинките яйца, като белтъкът трябва да е надолу. Изпържете ги и внимателно ги обърнете и от другата страна.

Поръсете тази капама с черен и червен пипер, посолете и добавете малко риган и лют пипер.

Наредете в чиния, залейте с маслото и украсете с магданоз.

Яйцата капама по турски са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: