Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Бадемов тарт с шоколад

Бадемов тарт с шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Бадемов тарт с шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Невероятен бадемов тарт с шоколад, от който нямаме търпение да вкусим"

Необходими продукти

  • брашно - 180 г
  • бадеми - 40 г
  • кафява захар - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 2 г
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 40 г
  • ванилия - 2 г
  • масло - 50 г
  • шоколад - 80 г
  • за декориране
  • бадеми - филирани
  • шоколадови капки - или дражета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в блендер бадемите и кафявата захар. В купа пресейте брашното. Прибавете бадемите, щипка сол, ванилия, бакпулвер и нарязано на кубчета студено масло.

Втрийте сместа с пръсти, до образуване на маслени трохи. След това прибавете яйцето.

Омесете тесто за тарт, обвийте го във фолио и поставете в хладилник за 30 минути.

След това разточете тестото между два пласта хартия за печене или върху леко набрашнен плот.

Диаметърът на кората трябва да е малко по-голям от съда, в който ще печете.

Моята форма за тарт е с диаметър 26 см.

Прехвърлете разточеното тесто във формата. Притиснете го с пръсти по дъното и стените, като оформите и борд. Вземете вилица и набодете тестото.

Покрийте с хартия за печене и сложете за тежест бобени зърна.

Печете основата за тарта в предварително загрята фурна на 180°С за 15 минути. След това премахнете хартията с бобените зърна и върнете във фурната за още 5-8 минути.

Наблюдавате, щом се запече, извадете от фурната и оставете да се охлади.

През това време си пригответе шоколадовия крем.

Разбийте яйцата и прибавете към тях царевичното нишесте и малко от млякото. Разбъркайте до хомогенност.

В друг съд сложете на котлона останалото прясно мляко, захарта и ванилията. Щом заври, дръпнете от котлона и прибавете яйчената смес на тънка струя, бъркайки непрекъснато. Върнете на котлона, докато кремът се сгъсти.

След като е готов, прибавете маслото и начупен на парчета шоколад и разбъркайте, докато се разтопят и кремът стане гладък и хомогенен.

Налейте готовия шоколадов крем в охладената вече маслена основа.

Заравнете с шпатула и поръсете с филиран бадем и шоколадови дражета, настърган шоколад или шоколадови капки разкошния тарт.

Оставете сладкиша с шоколад да се охлади напълно и след това може да сервирате.

Да ви е сладко с бадемовия тарт с шоколад!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: