Начин на приготвяне
За този неустоим шоколадов десерт смесете брашното, пудрата захар и щипка сол.
Добавете 70 г нарязано на кубчета студено масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.
Прибавете жълтъка и 1 с.л. заквасена сметана и съберете тестото на топка.
Разточете тестото, поставете го във формата с диаметър 20-22 см и приберете в хладилника за 30 минути.
Загрейте фурна на 190 градуса, извадете тестото от хладилника, изпечете го за около 20 минути до златист цвят и оставете да изстине.
На водна баня разбъркайте шоколада, сладкарската сметана и маслото до еднородна смес и оставете за 10 минути да се охлади.
Нарежете банана на кръгчета и ги подредете върху блата.
Отгоре изсипете шоколада и приберете в хладилника за цяла нощ сладкия тарт.
Шоколадовият тарт с банани е много вкусен.