Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен карфиол със заливка

Печен карфиол със заливка

Печен карфиол със заливка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ех, как е възможно този печен карфиол да е толкова вкусен.."

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава
  • заливка
  • картофи - 600 г
  • магданоз
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 60 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус (черен пипер)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накъсайте карфиола на розички. Обелете и нарежете картофите на парченца. Бланширайте в тенджера с подсолена вода за десет минути.

Подредете в намазнена тава. Разбийте яйцата, добавете топеното сирене, кашкавала и прясното мляко.

Разбъркайте и залейте карфиола в тавата.

Печете карфиола на 180 градуса до готовност.

Поднесете печения карфиол със заливка с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: