Чеснова супа с фиде

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Чеснова супа с фиде
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"На човек не му трябва нищо повече от една чеснова супичка, която да му стопли душичката"

Необходими продукти

  • зеленчуков бульон - около 1 литър
  • чесън - 4 големи глави
  • брашно - 3 с.л.
  • фиде - 2 шепи
  • зехтин - 8 с.л.
  • шафран - 4 - 5 власинки (по желание)
  • мащерка - 2 - 3 щ.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте главите чесън (не ги белете). Напречно разрежете всяка на две части.

Намазнете добре тава за печене. Подредете главите чесън с разрезите надолу и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за половин час.

Когато леко изстинат, извадете чесновите скилидки и ги пасирайте.

В тенджера сипете останалото количество зехтин и го загрейте. Сипете брашното наведнъж и бъркайте, за да си пусне аромата.

Прибавете пасирания чесън и сипете на части бульона. Бъркайте постоянно и варете чесновата супа около 15 минути.

Добавете фидето и овкусете с подправките.

Варете до готовност на фидето и поръсете с пресен магданоз.

Чесновата супа с фиде е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: