ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Друсани патладжани

Друсани патладжани

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321154222
Друсани патладжани
08/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват. Накисват се във вода за 15 минути и след това се отцеждат. Запържвате ги в голямо количество мазнина.

Обелвате и настъргвате доматите. Пържите ги в същата мазнина заедно със счуканите скилидки чесън и 1 ч.ч. гореща вода. Овкусявате със сол и черен пипер.

Оставяте сместа за заври и прибавяте изпържените патладжани. Продължавате да варите, като от време на време разклащате леко тенджерата.

Поднасяте яденето, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: