Зелен фасул по японски

11/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 193
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 500 г, зелен
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки, на ситно
  • каперси - 1 с.л.
  • орехи - 10 бр., нарязани
  • чили - 1 ч.л. пата от чили
  • маслинова паста - 2 ч.л., от черни маслини
  • гомашио - 1/2 ч.л. (смес от сол и сусам)
  • грейпфрут - 1/2 на сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се покрива с вода. Кипва се и се оставя да къкри на тих огън за 10 мин.

По-голямата част от водата се изхвърля, оставя се толкова, колкото да го покрие.

Добавят се чесънът, зехтинът, каперсите, орехите и чили пастата.

Държи се на слаб огън около 15 мин., докато фасулът омекне. Добавят се маслиновата паста, гомашиото и сокът от грейпфрут и се разбърква добре.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар