Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул по японски

Зелен фасул по японски

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Зелен фасул по японски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • зелен фасул - 500 г, зелен
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки, на ситно
  • каперси - 1 с.л.
  • орехи - 10 бр., нарязани
  • чили - 1 ч.л. пата от чили
  • маслинова паста - 2 ч.л., от черни маслини
  • гомашио - 1/2 ч.л. (смес от сол и сусам)
  • грейпфрут - 1/2 на сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се покрива с вода. Кипва се и се оставя да къкри на тих огън за 10 мин.

По-голямата част от водата се изхвърля, оставя се толкова, колкото да го покрие.

Добавят се чесънът, зехтинът, каперсите, орехите и чили пастата.

Държи се на слаб огън около 15 мин., докато фасулът омекне. Добавят се маслиновата паста, гомашиото и сокът от грейпфрут и се разбърква добре.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: