Свински пържоли със сос от уиски

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
03/12/2011
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 252
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - пържоли 4бр.
  • лук - 2 глави
  • кафява захар - 2 ч. л.
  • уиски - 3 с. л.
  • брашно - 3 ч. л.
  • масло - 50 гр.
  • бульон - месен 200 мл.
  • черен пипер - по възможност на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват, подсушават се и се изпържват в малко растително масло или по желание могат да се изпекат и на скара. Поръсват се със сол и черен пипер и се държат на топло.

Ситно нарязаният лук се запържва в маслото, докато стане прозрачен. Добавя се брашното и също се запържва леко на слаб огън. Сместа се разрежда постепенно с горещия бульон, добавя се захарта. Сосът се оставя да заври и се оставя да ври 2 минути на слаб огън, като се бърка. Ако е много гъст, се разрежда с още малко бульон или вода. Накрая сосът се разбърква с уискито, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сваля от огъня.

Пържолите се разпределят в затоплени чинии, заливат се със соса и се поднасят с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар