Миди с масло и чесън

IvankaIvanka
Новак
83
30
42
22/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 388
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • миди - 3 кг (с черупките)
  • масло - 60 г
  • чесън - 6 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме мидите. Слагаме ги да се сварят във вода за 15-20 мин.

Изваждаме ги от черупките им и ги измиваме.

Слагаме мидите в тенджера, заливаме ги с малко топла вода, посоляваме и заедно с маслото и скилидките чесън ги сваряваме.

Миди с масло и чесън - класика в жанра!

Тези миди в масло са чудесно мезе.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар