Начин на приготвяне
Джоланът го нарязвам заедно с кокала с трион. Измивам го и поставям в дълбока тенджера. Заливам със студена вода и загрявам до бързо кипване. След завирането отпенвам и посолявам месото.
Морковите, целината и лука нарязвам на дребно и прибавям към месото. След като месото полуомекне, го изваждам и обезкостявам. Връщам го обратно в тенджерата и добавям ситно нарязаното зеле и картофите нарязани на едро.
Прибавям зърната черен пипер и доматите нарязани на едро. Оцветявам бульона с масло, в което съм запържил малко настърган морков, овкусявам и поръсвам обилно с дребно нарязания магданоз.
Сервирам топло.
Отделно в купичка поднасям настърган хрян в оцет и вода в съотношение 2/3 части оцет и 1/3 част вода
Коментари