Начин на приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на жулиени и се задушават в олиото за 2-3 минути, след което към него се добавят измитите и нарязана гъби.
Когато водата от гъбите се поизпари, се добавят нарязаният на полумесеци лук и останалите зеленчуци, нарязани на жулиени, солта и черния пипер. Оставят се на средна степен на котлона за около 20 минути, като от време на време се разбъркват.
Готовото пиле със зеленчуци се поднася върху канапе от картофено пюре, което се приготвя по следния начин:
Картофите се сваряват, отцеждат се от водата, намачкват се с пресата за картофи и към тях се добавят маслото, леко затопленото прясно мляко и солта. Отново се мачка с пресата за картофи до получаване на пухкаво пюре без бучки.
Пилето със зеленчуци върху картофено пюре е много вкусно!
Коментари