Руски блини

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Руски блини
Снимка: Стоянка Русенова
22/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Толкова пухкави и вкусни се получават тези блини - една страхотна закуска за малки и големи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си счукваме яйцето и разбиваме заедно с топлото мляко.

Добавяме яйцето, солта и захарта.

Разтапяме си половината от маслото и него добавяме към сместа за нашите блини.

На порции си добавяме брашното и когато е готова самата смес, я оставяме за 30 минути на топло.

Нагряваме си голям тиган и започваме да си печем пухкавите палачинки.

След като са готови, отгоре ги мажем с маслото, като навиваме на руло и поливаме отгоре с разтопен на водна баня шоколад.

Руските блини са готови!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: